Rejer med rogn & spicy mayo
Serveres med grillet citron og saftigt, langtidshævet, ristet brød bagt med kartoffel og sirup
Tilberednings tid: 90 min.
Antal personer: 4
Ingredienser
- BRØD
- 550 g hvedemel
- 1/2 l vand
- 100 g havregryn
- 100 g durummel
- 50 g revet rå kartoffel
- 10 g gær
- 1 tsk mørk sirup
- 1 spsk salt
- Støbejernsgryde med låg
- SPICY MAYO
- 2 æggeblommer
- 1 citron
- 1/2 l smagsneutral olie
- 1-2 tsk sriracha chilisauce
- 2-3 tsk ristet sesamolie
- TILBEHØR
- 1 kg pil-selv-rejer
- 500 g grønne asparges
- 150 g stenbiderrogn
- 1 bundt dild
- 2 grillede citroner, delt i halve
- 25 g smør
Fremgangsmåde
Brød (start dagen før)
Alle ingredienserne opmåles nøje og blandes i en skål. Dejen æltes, indtil den er godt samlet. Lad den stå på køkkenbordet med låg 12-18 timer.
Dejen er nu hævet og klar til bagning. Sæt ovnen på 250 grader varmluft og lad den blive varm sammen med en tom støbejernsgryde på mindst 3 liter.
Kom dejen i den varme gryde og bag brødet i 20-25 minutter med låg og derefter 10 minutter uden låg. Tag brødet ud af støbejernsgryden, og lad det hvile på en rist, før det skæres.
Spicy mayo
Bland alle ingredienser i en skål med undtagelse af olierne. Det er vigtigt, at olien tilsættes lidt efter lidt under konstant piskning, indtil du har en god, tyk mayo. Justér smagen med salt, peber, sesamolie og chilisauce.
Rejer og asparges
Pil rejerne og hak dilden fint. Bland rejerne og dilden i en skål sammen med stenbiderrogn.
Sæt en gryde med 2 cm vand og smør på høj varme. Når vandet koger, kommes asparges i, låget lægges på, og varmen slukkes.
Tag aspargesene op efter 2-3 minutter og lad dem dampe af.
Anretning
Servér alt sammen med den grillede citron på en smuk tallerken eller find noget papir og lav en streetfood-anretning. Retten kan spises på gaden, i haven eller på skovturen. Smagen
er helt fantastisk, ligegyldigt hvor og hvordan du serverer.
Sådan griller du citronen
Grill de halve citroner på en varm grill eller grillpande. Citronerne er færdige, når de får grillmønster og bliver let karamelliserede på overfladen. En grillet citron får en dejlig krydret smag.