Lune sild med blø’e løg i flødesauce
En klassiker siden 1976 fra Fjelsted Skovs køkken
Antal personer: 4
Ingredienser
- SYLTELAGE TIL SILD
- 1 stort zittauerløg
- 3 dl lagereddike
- 200 g sukker
- 2 laurbærblade
- 15 peberkorn
- SILDEFILETER
- 4 sildefileter
- 2 spsk hvedemel
- 3 spsk rugmel
- 1 spsk brun farin
- 1 spsk friskrevet peberrod
- 1 spsk dijonsennep
- SYLTEDE RØDLØG
- 2 rødløg
- 1 dl hvidvin
- 1 dl sukker
- 1 dl eddike
- BLØDE LØG & FLØDE
- 3 store zittauerløg
- 100 g smør
- 2 dl piskefløde
- 4 skiver groft rugbrød
- Friske urter
Fremgangsmåde
Sildesyltelage
Pil og halver zittauerløget. Snit det i tynde strimler og kom dem i en gryde sammen med eddike, sukker, laurbærblade og peberkorn. Kog det op og lad det afkøle.
Sildefileter
Klip finner af sildefileterne og vend skindsiden i en blanding af hvedemel og rugmel. Rør farin, dijonsennep og peberrod sammen og smør kødsiden af sildene med denne blanding.
Fold fileterne sammen med skindsiden udaf og steg dem i rigeligt smør på begge sider. Læg sildene i et lille fad og lad dem køle af. Hæld derefter syltelagen over sildene. De skal trække minimum 2 døgn.
Syltede rødløg i Fjelsted Skovs gode lage
Pil og skær rødløgene i skiver og kom dem i et rent skoldet sylteglas.
Kog hvidvin, sukker og eddike i en gryde, indtil sukkeret er smeltet. Hæld den varme lage over løgene og lad dem afkøle. De kan holde cirka 14 dage i køleskab.
Bløde løg & fløde
Pil og halver 3 zittauerløg. Snit dem i fine strimler og sauter dem i smør, indtil de er brune, bløde og gyldne. Krydr med salt og peber. Gem halvdelen af løgene til anretningen og lad resten blive på panden.
Tag 2,5 dl sildesyltelage fra fadet med sildene. Kom den på panden sammen med halvdelen af løgene og kog ind til cirka 1 dl, indtil den begynder at karamellisere. Tilsæt piskefløde og lad den koge yderligere ind. Smag til med salt og peber.
Læg sildene i et ildfast fad og hæld flødesaucen henover. Lun retten i en ovn på 150° i ca. 10 minutter.
Anretning
Anret de lune sild på en tyk skive hjemmebagt rugbrød. Hæld saucen henover og anret de bløde løg på silden. Pynt med friske urter og syltede rødløg.