Kyllingekroketter med grillet salat & smørcreme
En kroket er en saftig paneret lækkerbisken, populær både som delikatesse og fastfood
Antal personer: 4
Ingredienser
- KROKETTER
- 3 store kyllingefileter
- 3 æg (1 til farsen og 2 til panering)
- 1 lille bundt persille
- 1 dl fløde
- Frisk koriander efter smag
- Hvedemel og rasp til panering
- GRØNT
- 4 stk hjertesalat
- 12-16 stk små tomater
- Flagesalt
- 1 frisk peberrod
- DEN ÆGTE SAUCE
- 250 g smør
- 5 æggeblommer
- 4 spsk hvidvinseddike
- 4 spsk vand
- Salt
- Peber
- FRITERING & GRILLNING
- 1/2 l smagsneutral olie
Fremgangsmåde
Kroketter
Skær den ene kyllingefilet i grove tern og de to andre i små, fine tern. Kom de grove tern i en foodprocessor, tilsæt salt og peber og blend dem til en sej fars. Kom 1 æg og krydderurter i og kør til sidst farsen glat med fløden.
Farsen vendes sammen med de små kyllingestykker og trilles til kugler – cirka 3 cm i diameter. Panér dem først i mel, derefter i æg og til sidst i rasp.
Grønt
Rens peberroden, så den er klar til at blive revet på retten lige før servering. Halvér hjertesalaterne og pensl dem med olie på skærefladen.
Vask tomaterne og sautér dem ganske kort i olie på en pande ved høj varme. Tag tomaterne af varmen, krydr dem med salt og stil dem til side.
Den ægte sauce
Brun smørret i en gryde og stil det til side. Pas på ikke at branke smørret. Æggeblommer, eddike, vand, salt og peber kommes i en gryde og legeres over svag varme til blandingen tykner. Pisk herefter det brunede smør i æggeblandingen i en tynd stråle lidt efter lidt.
Fritering & grillning
Varm olien op til 180 grader i en gryde og varm en grillpande op. Fritér kroketterne i gryden med olie i 4-5 minutter, indtil de er flot gyldne. Grill salatstykkerne i ganske kort tid, så de får smukke striber fra grillpanden og sørg for, at de sauterede tomater er lune.
Servering
Fordel saucen med rund hånd centralt på tallerkenen. Anret hjertesalaten med stegesiden opad. Kroketter, tomater og urter anrettes omkring hjertesalaten.
Det må gerne se tilfældigt ud – et organiseret kaos. Afslut retten med masser af friskrevet peberrod og koriander.