Kaffesnacken med syltet granatæble

En knasende sprød, blød og sød himmerigsmundfuld

Antal personer: 4

Ingredienser

  • SYLTET GRANATÆBLE
  • 2 granatæbler
  • 1 dl sukker
  • 1/2 dl citronsaft
  • DET SPRØDE
  • 3 æg
  • 80 g mel
  • 3 spsk sukker
  • 1 vaniljestang
  • 10 g smør
  • DET MØRKE
  • 1 dl espresso-bønner
  • 2 dl fløde
  • DET SØDE
  • 2 dl sukker
  • 30 gram smør
  • 1 knivspids salt
  • 1⁄2 dl Baileys
  • DET BLØDE
  • 5 spsk mascarpone
  • Kahlúa
  • Amaretto
  • 2 spsk kakaopulver

Fremgangsmåde

Syltet granatæble

Kernerne frigøres fra skrællen. Kog citronsaft og sukker op og hæld det ud over kernerne. Stil kernerne på køl.

Det sprøde

Adskil blommer og hvider i to skåle. Pisk blommerne med sukker og vanilje og vend melet i blandingen. Pisk hviderne luftige, hvorefter de vendes forsigtigt i.

Massen smøres ud som en firkant på smørsmurt bagepapir og bages gylden og sprød ved 180 grader i cirka 20 minutter.

Det mørke

Espressobønnerne hakkes groft, lunes i fløden og tages af varmen, før det koger. Lad espressofløden trække i 10 minutter.

Det søde

Sukker karamelliseres i en gryde, og espressofløden tilsættes sammen med smør, salt og Baileys. Den færdige kaffekaramel sigtes herefter fri for kaffebønner og nedkøles.

Det bløde

I en skål smages mascarpone til med Kahlúa og Amaretto, hvorefter den fyldes i en sprøjtepose.

Anretning

Den sprøde bund skæres ud i passende stykker og drysses med kakaopulver; sprøjt herefter cremen ud på bunden. Pynt med kaffekaramel og granatæble og servér kaffesnacken med det samme.

Serveres i godt selskab med en kop friskbrygget kaffe.