Kaffesnacken med syltet granatæble
En knasende sprød, blød og sød himmerigsmundfuld
Antal personer: 4
Ingredienser
- SYLTET GRANATÆBLE
- 2 granatæbler
- 1 dl sukker
- 1/2 dl citronsaft
- DET SPRØDE
- 3 æg
- 80 g mel
- 3 spsk sukker
- 1 vaniljestang
- 10 g smør
- DET MØRKE
- 1 dl espresso-bønner
- 2 dl fløde
- DET SØDE
- 2 dl sukker
- 30 gram smør
- 1 knivspids salt
- 1⁄2 dl Baileys
- DET BLØDE
- 5 spsk mascarpone
- Kahlúa
- Amaretto
- 2 spsk kakaopulver
Fremgangsmåde
Syltet granatæble
Kernerne frigøres fra skrællen. Kog citronsaft og sukker op og hæld det ud over kernerne. Stil kernerne på køl.
Det sprøde
Adskil blommer og hvider i to skåle. Pisk blommerne med sukker og vanilje og vend melet i blandingen. Pisk hviderne luftige, hvorefter de vendes forsigtigt i.
Massen smøres ud som en firkant på smørsmurt bagepapir og bages gylden og sprød ved 180 grader i cirka 20 minutter.
Det mørke
Espressobønnerne hakkes groft, lunes i fløden og tages af varmen, før det koger. Lad espressofløden trække i 10 minutter.
Det søde
Sukker karamelliseres i en gryde, og espressofløden tilsættes sammen med smør, salt og Baileys. Den færdige kaffekaramel sigtes herefter fri for kaffebønner og nedkøles.
Det bløde
I en skål smages mascarpone til med Kahlúa og Amaretto, hvorefter den fyldes i en sprøjtepose.
Anretning
Den sprøde bund skæres ud i passende stykker og drysses med kakaopulver; sprøjt herefter cremen ud på bunden. Pynt med kaffekaramel og granatæble og servér kaffesnacken med det samme.
Serveres i godt selskab med en kop friskbrygget kaffe.