Grillet Fjelsted Skov burger med friskhakket bøf & baconmayo

En udvikling af den klassiske burger, som har været på caféens tavlemenu siden 1976

Antal personer: 4

Ingredienser

  • HAKKEBØFFEN
  • 800 g oksecuvette eller oksebov
  • 1 æggeblomme
  • BACONMAYO
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1-2 tsk sriracha chilisauce
  • 1/2 tsk røget paprika
  • 1/2 dl sesamolie
  • 2 dl rapsolie
  • 8 skiver bacon
  • TOMATCHUTNEY
  • 2 skalotteløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gl. semidried cherrytomater
  • 1⁄2 rød chili
  • 3 hvidløgsfed
  • 500 g cherrytomater
  • 3 spsk sukker
  • 1/2 dl æbleeddike
  • SPRØDE LØGRINGE
  • 1 stk zittauerløg
  • 2 dl mælk
  • 1/2 dl sigtet hvedemel
  • 1 æggehvide
  • 1/2 dl pankorasp
  • 5 dl rapsolie
  • 8 skiver cheddar
  • Frillicesalat (eller lignende)
  • 4 briocheboller

Fremgangsmåde

Hakkebøffen

Afpuds 800 g oksecuvette for fedt og sener. Sørg for at holde fedt og sener adskilt. Skær oksekød og fedt i tern. Vej herefter 600 g rent oksekød og 100 g rent fedt af. Fedt-ternene fordeles ligeligt, mens oksekødet køres gennem kødhakkeren.

Vend forsigtigt 1 tsk salt, 1 æggeblomme og friskkværnet peber rundt i det hakkede kød. Herefter formes det til fire store, lidt flade bøffer.

Baconmayo

Pisk æggeblommen sammen med æblecidereddike, sriracha chilisauce og røget paprika. Under konstant piskning tilsættes en tynd stråle af 1⁄2 dl sesamolie og 2 dl rapsolie, således at mayonnaisen ikke skiller.

Herefter steges otte skiver bacon sprødt på en tør pande, dryppes af på fedtsugende papir og hakkes fint. Vend det sammen med mayonnaisen og smag til med salt og peber og eventuelt mere chilisauce.

Tomatchutney

Pil og hak to store skalotteløg. Sautér løgene på en pande sam- men med tre finthakkede hvidløgsfed. Halvér cherrytomaterne, hak peberfrugten og kom dem på panden sammen med ét glas drænet semidried cherrytomater.

Lad det koge ind til en tyk chutney og smag det til med æbleeddike, sukker, salt, peber og chili.

Sprøde løgringe

Pil et stort zittauerløg og skær det i 1 cm tykke ringe. Skub forsigtigt lamellerne fra hinanden. Vend dem først i mælk, derefter i sigtet hvedemel, æggehvide og til sidst i pankorasp.

Fritér løgringene i 180 grader varm olie, indtil de er gyldne og sprøde. Læg dem derefter på fedtsugende papir og drys med salt.

Grill bøfferne og læg derefter to skiver cheddarost på hver bøf. Læg et grydelåg på panden, så der opstår indirekte varme, og osten smelter.

Anretning

Mens osten smelter, halveres briochebollerne og grilles på skærefladen.

Smør underbollen med baconmayo og læg salat ovenpå. Placér den ostegratinerede hakkebøf på salaten. Bøffen toppes med chutney og de sprøde løgringe.

Afslut med et forsigtigt tryk på overbollen og stik eventuelt en lang træpind gennem burgeren. Så er der styr på den!