Charlotte Niemann: Maleri & måltid på Fjelsted Skov

En udstilling om det smukke, vi putter i munden

Ingredienser

  • 1kg nysgerrighed
  • 500 g udholdenhed
  • 1/1 personlighed
  • 100 % ihærdighed
  • 100 % kærlighed
  • 200 g fandenivoldskhed
  • 100 g genkendelighed
  • 50 g virkelighed
  • 1 portion humor
  • 400 g uforudsigelighed
  • 1 liter kontraster
  • 2 håndfulde fantasi
  • Teknik, lærred, maling, pensler m.m.

Fremgangsmåde

Findes der en opskrift på et maleri?

Nej, der er ingen faste opskrifter på mine malerier; de udvikler sig i løbet af maleprocessen.
Men skal jeg prøve at beskrive, hvordan mine malerier bliver til, indeholder de sådan cirka og nogenlunde disse ingredienser! Hvor meget af hver ingrediens der skal bruges, er dog altid helt forskelligt og helt uforudsigeligt fra maleri til maleri.

Dyr er fantastisk smukke og smager virkelig godt!

Længe havde jeg gået og tænkt, at jeg ville lave en serie malerier, der handlede om mad.
De fleste af os putter noget mere eller mindre velsmagende i munden flere gange hver dag uden tanke for, hvordan maden ”har levet”, og hvor den kommer fra.

Storbybarn, som jeg er, har jeg kun en enkelt gang forsøgt at slagte en høne, og det var nærmest med lukkede øjne og næsebor. Selv om jeg ikke bryder mig om at slagte dyrene, spiser jeg dog med velbehag høns, får og andet lækkert fra dyreriget. Et underligt paradoks som jeg på en eller anden måde ville bruge i mine malerier.

Da Fjelsted Skov spurgte, om jeg havde lyst til et samarbejde, var det en perfekt anledning til at arbejde videre med denne tanke!

Et maleri er som et godt måltid – det handler om:

Måltid:

Maleri:

duft & smag farve & form 
sødt & stærkt lyst & mørkt 
sprødt & blødtvildskab & ro