Blomkålssuppe med torsk & sprød baconknas

Suppen smager skønt året rundt og kan også serveres som forret til 8 personer

Antal personer: 4

Ingredienser

  • FISKEFOND
  • 1 torsk på 1-1,5 kg
  • 1 citron
  • 1 løg
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt persillestilke
  • SUPPE
  • 1 stort blomkålshoved
  • 1⁄4 l fløde skiver hvedebrød 50 g smør
  • Purløg
  • 50 g smør
  • BACONKNAS
  • 200 g røget bacon
  • 1 stort løg
  • 6 skiver hvedebrød
  • 50 g smør

Fremgangsmåde

Fiskefond

Skær torskefileterne fra fiskebenet i portionsstørrelser, krydr dem med salt og lad dem hvile, indtil de skal tilberedes i suppen. Kog fond på resterne af fiskebenet inklusiv hovedet. Spørg eventuelt fiskehandleren om vejledning til fileteringen. Det er ganske nemt, og øvelse gør mester.

Når fileterne er skåret af, dækkes fiskebenet med 2 l vand og koges i maksimum 15 minutter med citron, løg, dild og persillestilke. Sluk for gryden og lad fonden trække yderligere 15 minutter. Her- efter sigtes fonden og koges ind til det halve.

Suppe

Blomkålshovedet vaskes og deles i buketter. Kom dem i en gryde og sautér dem i smørret. Tilsæt fiskefonden og kog blomkålen mør. Blend og sigt suppen.

Baconknas

Skær bacon og løg i små tern og steg det af i smør på en pande. Bræk hvedebrødet i mundrette stykker og kom det i bacon-løg- blandingen. Sautér ved svag varme, indtil brødet er gyldent og sprødt. Stil baconknaset til side.

Torsk

Suppen koges derefter op, fløden piskes i og smages til med salt og peber. Herefter slukkes der for varmen, og torskestykkerne lægges ned i den varme suppe. Her trækker fileterne cirka 6 mi- nutter. Torskefileterne er færdige, når kødet skiller i lamellerne.

Anretning

Torskefileterne tages forsigtigt op af gryden og placeres i en dyb tallerken. Suppen hældes over og toppes derefter med baconknas og finthakket purløg.