Vi planter for dig, naturen & klimaet

I foråret 2021 anlægges der tre hektar skov i den kommende naturhave på syv hektar. Naturhaven kommer til at ligge bag ved Fjelsted Skov og har hidtil været dyrket som landbrugsjord. Siden efteråret 2020 har landbrugsjorden stået brak, og i foråret 2021 plantes der skov. Naturhavens formål er at genskabe en lille bid af den fynske natur som den var engang. Der plantes egnskarakteristiske træer og buske, som vores gæster kan nyde frugten af på sanketure sammen med kokkene.

Naturhaven skal inspirere, leges med og færdes i

Naturhaven skal være et afslappende frirum for dig og dine gæster. Naturhaven skal betragtes, inspirere, leges med og færdes i. Gå en tur, sid ned, tag et hvil eller lav bålmad med en af vores kokke. Mulighederne er mange og vi hjælper dig med at bruge naturhaven.

Vi støvsuger CO2!

Træer optager CO2 i takt med at de vokser og voksen skov optager mere CO2 end ny skov. I dag har Fjelsted Skov allerede 1,5 hektar voksen skov. Når nyskoven i Naturhaven er blevet voksen vil den kunne støvsuge omkring 24 tons CO2 per hektar. På det tidspunkt vil den samlede CO2-besparelse være på 36 tons CO2 om året.

Hjortene flytter ind i foråret 2021

Fra foråret 2021 vil vi få nye stamgæster på Fjelsted Skov. En lille håndfuld krondyr flytter nemlig ind i hjortehaven lige overfor værelsesfløj D. Vi glæder os til at byde de nye gæster velkommen!

Link til interaktivt kort over Fjelsted Skov