Vi planter for dig, naturen & klimaet

I foråret 2021 blev der anlagt tre hektar skov i den naturhave bag hovedbygningen. Området er i alt 7 hektar, svarende til 14 fodboldbaner. Naturhaven ligger bag ved Fjelsted Skov og har hidtil været dyrket som landbrugsjord. Siden efteråret 2020 har landbrugsjorden stået brak, og i foråret 2021 blev der plantet nyskov. Naturhavens formål er at genskabe en lille bid af den fynske natur som den var engang. Der er plantet egnskarakteristiske træer og buske, som vores gæster kan nyde frugten af på sanketure sammen med kokkene.

Naturhaven skal inspirere, leges med og færdes i

Naturhaven skal være et afslappende frirum for dig og dine gæster. Naturhaven skal betragtes, inspirere, leges med og færdes i. Gå en tur, sid ned, tag et hvil eller lav bålmad med en af vores kokke. Mulighederne er mange og vi hjælper dig med at bruge naturhaven.

Vi støvsuger CO2!

Træer optager CO2 i takt med at de vokser. Voksen skov optager naturligvis mere CO2 end nyskov. I dag har Fjelsted Skov allerede 1,5 hektar voksen skov. Når nyskoven i Naturhaven er blevet voksen vil den kunne støvsuge omkring 24 tons CO2 per hektar. På det tidspunkt vil den samlede CO2-besparelse være på 36 tons CO2 om året.

Krondyrene flyttede ind i foråret 2021

I foråret 2021 fik vi nye stamgæster på Fjelsted Skov. En lille håndfuld krondyr flyttede nemlig ind i hjortehaven lige overfor værelsesfløj D. Hils endelig på dem for de er meget nysgerrige.

Link til interaktivt kort over Fjelsted Skov