Vores naturhave danner rammen om Fjelsted Skov

Velkommen til Fjelsted Skov, hvor vores naturhave i årevis har dannet rammen for vores gæster. Hos os finder du både rummelige konferencelokaler, god mad, behagelige hotelværelser, men altså også en utrolig skøn naturhave. Og havens omgivelser kan du selvfølgelig frit benytte dig af, når du opholder dig på vores hotel.

Glæd dig til at opleve roen i vores naturhave

Fjelsted Skovs naturhave er mere end bare en grøn baggrund, det er en integreret del af din oplevelse, når du opholder dig på vores hotel. Når du træder udenfor døren, bliver du mødt af fuglesang, frisk luft og en følelse af ro, der kun kan findes i naturen. Og det er netop denne følelse, der gør dit ophold hos os til noget særligt.

Vores naturhave byder på mange muligheder. Du kan tage en gåtur på de mange stier, der snor sig gennem skoven og forbi skovsøen. Her kan du få fornemmelsen af at være langt væk fra hverdagens stress og jag.

Hvis du er til lidt mere stille aktiviteter, kan du sætte dig ned med en god bog i haven eller lægge dig i græsset og trække den friske luft helt ned i lungerne. Og hvis du elsker det vilde dyreliv, så kan vi også glæde dig med, at vi i foråret 2021 fik nye stamgæster på Fjelsted Skov. En lille flok krondyr flyttede nemlig ind i hjortehaven lige overfor værelsesfløj D. De er nysgerrige og glade for besøg, så kom endelig forbi og hils på de søde krondyr.

Vi plantede 3 hektar skov for dig, for naturen og for klimaet

I foråret 2021 anlagde vi tre hektar skov bag vores hovedbygning. Området blev før anvendt som landbrugsjord, men siden efteråret 2020 har landbrugsjorden stået brak, og i foråret 2021 gik vi i gang med at plante træer.

Formålet med tilplantningen var at genskabe en lille bid af den fynske natur, som den var engang. Der er derfor også plantet egnskarakteristiske træer og buske, som kokkene sanker fra området, hvilket vores gæster nyder godt af.

I 2023 etablerede vi tre shelters med tilhørende bålsted, hvor vores gæster kan sove, slappe af og lave mad.

Vidste du, at vi støvsuger CO2 med vores naturhave?

Træer optager CO2 i takt med at de vokser. ‘Voksenskov’ optager naturligvis mere CO2 end nyskov. I dag har Fjelsted Skov allerede 1,5 hektar ‘voksenskov’, og når vores nyskov er blevet voksen, så vil hele vores have kunne støvsuge omkring 45 tons CO2.

Link til interaktivt kort over Fjelsted Skov