Vi tager ansvar!
Vi arbejder hele tiden på at have omtanke for de sociale og miljømæssige områder som vi påvirker og er en del af. Det er en løbende udvikling, hvor vi har valgt at have fokus på specifikke forhold. Disse forhold forsøger vi at gøre så gennemskuelige som muligt, fordi det skal være håndgribeligt og nemt at arbejde videre på.
Vi bekæmper madspild på flere områder & vi er REFOOD-certificeret
Vi arbejder løbende på at mindske vores madspild af flere årsager. Madspild har målbare konsekvenser både for vores klimaaftryk, men også for vores økonomi. Arbejdet betaler sig, og giver gode resultater.
Størstedelen af vores arbejde med madspild, starter før maden “bliver til madspild”. Vi bruger i høj grad afvejning af råvarer. Vi vejer vores råvarer på baggrund af et erfaringsbaseret gennemsnitsforbrug af fx kød, grøntsager og kartofler. Med mere end 80.000 gæster årligt har vi et godt erfaringsgrundlag at basere mængderne på.
Vi er Green Key-certificeret
Miljømørket Green Key sikrer hotellers fokus på konkrete miljøkrav. Ét af vores fokusområder har været at sænke vandforbruget. Blandt andet, lykkedes det på alle 78 værelser. På alle badeværelser er vandforbruget for brusehovedet sænket fra 19 liter per minut til 6 liter per minut, mens vandforbruget for vandhanen er sænket fra 19 liter per minut til 3 liter per minut. Derudover har vi løbende fokus på at forbruge mindre strøm, vand og klimabelaste så lidt som muligt.
Bæredygtigt indkøb
Vores leverandører skal kunne dokumentere, at produktionen af råvarer og forbrugsvarer foregår under forsvarlige rammer. Vi stiller krav til, at vores leverandører kan dokumentere at produktionen af råvarer og forbrugsvarer tager hensyn til sociale, miljømæssige og etiske forhold.
Vores indkøbspolitik tilsigter overordnet at finde råvare og forbrugsvarer i høj kvalitet med så kort leveringstid og transport som muligt. Vi har løbende fokus på at finde lokale, bæredygtige alternativer til konventionelle råvarer. Som eksempel anvender vi næsten udelukkende kartofler, som er dyrket i lokalområdet indenfor en radius af 15 km. Gennem flere år har vi købt både økologiske og konventionelle grøntsager dyrket i Assens hos Torup Bakkegård. I Harndrup, kun 5 km fra Fjelsted Skov, køber vi æblejuice fra Poul Rytters økologiske æbleplantage.
Derudover har vi en mindre egenproduktion af bestemte råvarer. Ved Skovsøen finder du vores æbletræer. Høsten fra træerne laves til æblekage og serveres som dagens eftermiddagskage i efteråret. I 2020 plukkede vi 180 kilo æbler. Langs læhegnene på Fjelsted Skov har vi mirabelletræer og hyldetræer. Frugterne fra træerne bruger vi blandt andet til økologisk snaps og desserter.